Wijngaard Slavante

Het Buitengoed heeft zijn eigen wijngaard; het is zelfs de oudste wijngaard van Nederland. Het is mogelijk om de wijngaard te bezoeken in combinatie met een wijnproeverij. De rondleidingen worden namens de wijngaard verzorgd door Pietersberg Actief en hieronder treft u al enkele voorbeelden aan van de programma’s die zij aanbieden in en rondom de wijngaard. De wijngaard beschikt over verschillende faciliteiten, zoals een eigen mergelgrotje voor 25 personen, een grote picknickbank en een jeu de boulesbaan, zodat uw bezoek ook nog eens gecombineerd kan worden met een drankje, hapje of een (licht) sportieve bezigheid. Hieronder treft u reeds een opsomming aan van de mogelijkheden.

Rondleiding & Wijnproeverij
Uitleg over de wijnbouw in Maastricht en Zuid Limburg en met name ook over al het werk dat in deze wijngaard verricht moet worden. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van 3 wijnen uit de streek, inclusief stokbrood.
Programmaduur: 1,5 uur
Prijs: € 15,- p.p. incl 3 glaasjes streekwijn, vers stokbrood en een aromaroos voor mee naar huis.
Deelnemers: minimaal 10 personen, maximaal 100.

Baret werpen en Jeu de boules
U kunt uw bezoek aan de wijngaard uitbreiden met 2 ludieke activiteiten met een sportief element. Allereerst ‘baret werpen’ of (zoals de Fransen het in de Ardeche noemen ‘lancer de béret’). Zij organiseren elk jaar het wereldkampioenschap! In de wijngaard is een jeu de boulesbaan, zodat ook daar nog een wedstrijdje gespeeld kan worden. Deze 2 activiteiten nemen ongeveer een half uurtje in beslag en de prijs bedraagt € 5,50 p.p. incl. prijsje voor de winnaar.

Wijngaardlunch
Deze lunch wordt uitsluitend geserveerd in de wijngaard op de grote picknicktafel of (bij slechtere weersomstandigheden) in het mergelgrotje van de wijngaard en het is een lunch zoals de wijngaardeniers die zelf gebruiken.
Wij hebben voor u 3 soorten brood (stokbroden, grote ronde mikken en breekbroden) met daarbij 2 soorten Franse kaas, paté en 2 soorten worst. Wij geven u een bord en een scherp mes om zelf uw brood, kaas , paté en worst te snijden. U krijgt ieder een kwart fles rode en witte wijn en er is jus d’orange en bronwater. (koffie of thee is niet mogelijk) U luncht onder bijzondere omstandigheden; maar … het is dan ook een bijzondere belevenis. Deze lunch is mogelijk voor groepen vanaf minimaal 10 tot maximaal 25 personen. Prijs €32,50 p.p.

Kijk voor alle mogelijkheden op www.pietersbergactief.nl