Wandelen

Op en rond de Sint Pietersberg zijn prachtige wandelingen te maken over een gevarieerd en heuvelachtig terrein. We hebben verschillende wandelingen voor u beschreven en hebben zelfs ook een compleet wandelarrangement (zie onder). Sowieso hebben wij een foldertje voor u klaar liggen met een kleine wandeling van een uurtje over de berg rondom Slavante, vraag er gerust naar bij de bar. Maar we hebben ook voor u een compleet wandelarrangement samengesteld dat ook benut kan worden voor groepen.

Slavante Wandel Arrangement
Een uitdagende wandeling over de Sint Pietersberg, door het Jekerdal, over het plateau van Caestert naar de Maas en dan weer terug naar Slavante. Tijdstippen naar keuze; want u kunt op elk gewenst tijdstip starten. Het onderstaande programma is qua tijdstippen slechts een voorbeeld. Het arrangement kan dagelijks verzorgd worden, maar niet op zondagen.

10.00 uur
Ontvangst met koffie en vlaai op Buitengoed Slavante.
U krijgt van ons voor elke 2 personen een rugzakje mee, gevuld met lekkere dingen om onderweg heerlijk te kunnen picknicken.

10.30 uur
Start van de wandeling Buitengoed Slavante; prachtige ‘uitdagende’ route die u zelf kunt kiezen, met bijvoorbeeld de grote trap vanaf het plateau de groeve in, door de groeve, langs d’n Observant (hoogste punt van de Sint Pietersberg), weer klimmen naar het plateau, dan via het Popelmondedal met Duivelsgrot naar het Enci-bos, langs het dorpje Sint Pieter … enfin kies uw eigen route met behulp van een door ons gemaakte wandelkaart. De wandeling is echt met klimmende en dalende gedeeltes als u de grote trap neemt, dan is dat echt uitdagend en inspannend, maar u wordt beloond met prachtige vergezichten. Als u ook de ruine en hoeve Lichtenberg bezoekt … bent u al gauw 3 uurtje onderweg.

13.30 uur / 14.00 uur
Terugkomst op Slavante, waar wij u nog een drankje aanbieden en waar u met voldoening kunt terug kijken op deze wandeltocht.

Klik op de plattegrond om de wandelkaart te downloaden en eventueel te printen. Het rode nummer 11 is uw vertrekpunt Buitengoed Slavante. Onderweg zijn nog 3 andere horeca-gelegenheden; de nummers 1, 6 en 8. De andere nummers verwijzen naar de verschillende bezienswaardigheden, die ook als orientatiepunt kunnen dienen.

Prijs € 23,50 p.p. voor minimaal 2 personen (maar ook geschikt voor gezelschapjes tot 50 personen) Inclusief:

  • Ontvangst met koffie en vlaai op Buitengoed Slavante
  • Draagtasje (1 voor 2 personen) om de picknick mee te nemen
  • Wandelkaart (1 voor 2 personen)
  • Picknick incl. drankjes voor onderweg
  • Drankje bij Buitengoed Slavante na afloop van de wandeling

Vooraf reserveren is noodzakelijk; bel naar 043-3210015, dan ligt uw wandelpakket/rugzakje al gereed!

Pieterpad

Voor de wandelaars die het Pieterpad hebben getrotseerd: bekroon je tocht met een op naam gestelde officiële Pieterpad-oorkonde, ondertekend door de routemakers. Het eindpunt van het Pieterpad is bij het uitzichtpunt bij de groeve, vlakbij Slavante. De oorkonde kun je daarom bij Buitengoed Slavante komen ophalen.