Rondleiding grotten Zonneberg 2020

Vanuit het Buitengoed Slavante vertrekken de ‘Maastricht Underground’  gidsen voor de rondleidingen door de mergelgrotten. Onder hun leiding maakt u een tocht van ongeveer een uur in het gangenstelsel ‚Zonneberg’, dat deel uitmaakt van het 20.000 gangen tellende onderaardse labyrint in de Sint Pietersberg.

U kunt uw grottenbezoek ook combineren met een rondvaart op de Maas en al bij de aanlegsteigers van Rederij Stiphout (in het centrum van Maastricht, bij de Sint Servaasbrug) uw combi-ticket kopen. De tickets voor het grottenbezoek zijn ook verkrijgbaar bij de kassa van Maastricht Underground / de grottengidsen aan de linkerzijde van Buitengoed Slavante (bij ’t meuleke). Betaling kan alleen middels PIN! Het verzamelpunt voor de rondleidingen is rechts van het buitengoed en staat duidelijk aangegeven.

Voor gezelschappen vanaf 10 personen is er zelfs een speciaal  ‘Sint Pietersberg Arrangement’ met daarin boottocht, een smaakvolle lunch op het buitengoed en rondleiding in de grotten. Zie daarvoor de pagina Groepsactiviteiten op deze site.

Kijk voor actuele informatie op de website van Maastricht Underground.


Boottochten vanuit Maastricht Centrum naar de Sint Pietersberg

U kunt ook met de boot naar Buitengoed Slavante komen; Rederij Stiphout biedt een reguliere bootdienst aan vanuit het stadscentrum naar de aanlegsteiger Slavante.

De boten stoppen bij de Sint Pietersberg (Slavante). U kunt de grotten bezoeken, gaan wandelen of bij ons langs komen, en met een latere boot terug naar Maastricht varen. De boten vanaf de Sint Pietersberg naar Maastricht vertrekken om 20 minuten over het uur volgens de dienstregeling van Rederij Stiphout. Zie voor de juiste vertrekuren op uw reisdatum het actuele vaarschema van de rederij.

Kijk voor actuele informatie op de website van Rederij Stiphout of bel met Rederij Stiphout op het telefoonnummer 043-3515300.