Lunches

Overdag presenteren wij een scala aan mogelijkheden vanaf een ontvangst met koffie en Limburgse vlaai tot lunches en diners. Wij bieden deze mogelijkheden aan voor gezelschappen (vanaf 10 personen) tijdens de reguliere openingstijden en daarbuiten op midweekdagen voor minimaal 20 personen of tijdens de avonden van de weekenden voor minimaal 50 personen.

Buitengewoon lekkere koffie en andere dingen
Wij serveren een heerlijk kopje koffie van de Mestreechse koffiebranderij “Maison Blanche Dael”. Een voortreffelijke koffie die nog steeds gebrand wordt in hun eigen bedrijf aan de Wolfstraat te Maastricht; die winkel is overigens een bezoek meer dan waard!!

Onbeperkt koffie met daarbij heerlijke verse Limburgse vlaai
(van Patisserie Lemmens, Gronsveld; de lekkerste vlaaien van Limburg) € 7,95

Buitengewoon Goede Lunches
Voor gezelschappen vanaf 10 personen serveren wij onderstaande lunches uit eigen streek, waarbij onbeperkt koffie en thee zijn inbegrepen. Bij alle lunches wordt een assortiment broodjes en broodsoorten geserveerd, afkomstig van de Maastrichtse bakker Paulissen; een begrip in Maastricht.

Mestreechs Teleurke € 16,95
Onze meest bescheiden lunch. Het assortiment broodjes en broodsoorten met daarbij 2 soorten kaas, 3 soorten vleeswaren, rauwkost, zoetigheden en natuurlijk koffie en thee naar wens.

Lunch Maestricht € 18,35
Het assortiment broodjes en broodsoorten met daarbij gerookte zalm, 2 soorten kaas, 3 soorten vleeswaren, rauwkostsalade en zoetigheden. Natuurlijk daarbij koffie en thee naar wens.

Bergmennekes Lunch € 20,60
Een lekker seizoenssoepje vooraf en dan de broodsoorten en broodjes met 2 soorten kaas, ardennerham, boerenmetworst, paté, zoetigheden en rauwkost en koffie en thee naar wens.

De Planken van Slavante € 27,50
Wij serveren een scala van gerechten op een grote plank met o.a. teddevoo, warm gehakt, bloedworst, kaassoorten, verschillende broodsoorten, enz. Het is een soort van ‘buffetlunch op tafel onder het motto; “voor elck wat wils”. Excl. drankjes.

Buitengewoon Natuurlijke Lunch € 23,85
Vooraf een glaasje Appelsap van de Bemelerhof, de lokale broodsoorten en broodjes, 2 soorten kaas, bakje bloedworst met appeltjes, assortiment vleeswaren “charcuterie locale”, ‘Limburgs Land’ stroop uit Beek, vruchtenjam ook uit Bemelen en tot slot vers fruit. De samenstelling van de lunch kan wisselen met de seizoenen en is mede afhankelijk van de beschikbare producten. Daarbij serveren wij koffie en thee naar wens.

Feestlunch € 29,50
Vooraf een glaasje Methode Champagnoise en nadien een lunch met de verscheidene broodjes en broodsoorten, kalfskroket, gerookte zalm, diverse kaassoorten, uitgebreid assortiment mooie en fijne vleeswaren, diverse heerlijke zoetigheden en natuurlijk een stukje Limburgse vlaai van Patisserie Lemmens uit Gronsveld. Dat alles voorzien van koffie en thee naar wens.

Wijngaardlunch € 32,50
Deze lunch wordt uitsluitend geserveerd in de wijngaard op de grote picknicktafel of (bij slechtere weersomstandigheden) in het mergelgrotje van de wijngaard en het is een lunch zoals de wijngaardeniers die zelf gebruiken. Wij hebben voor u 3 soorten brood (stokbroden, grote ronde mikken en breekbroden) met daarbij 2 soorten Franse kaas, paté en 2 soorten worst. Wij geven u een bord en een scherp mes om zelf uw brood, kaas, paté en worst te snijden. Daarbij serveren wij enkel wijn, jus d’orange en bronwater (koffie en thee is niet mogelijk). U luncht onder bijzondere omstandigheden; maar het is dan ook een bijzondere belevenis. Deze lunch is mogelijk voor groepen vanaf minimaal 10 tot maximaal 25 personen.


Brunch- of lunchbuffet ‘Les Sauveurs de Slavante’ € 39,00
Voor gezelschappen vanaf 25 personen presenteren wij ook deze brunch/lunch als een buffet. U bent gedurende 3 uren onze gast en wij ontvangen u met een glaasje Prosecco en 2 amuses.

Daarna wordt u uitgenodigd voor het buffet met de volgende lekkernijen:

Koude voorgerechten

 • Zalmrolletje met kruidenkaas
 • Ardennerham met meloen
 • Carpaccio met rucola, tomaatjes en ‘old amsterdam
 • Tomaatjes gevuld met garnalen
 • Parade van 3 salade-soorten
 • Assortiment kleine broodjes met kruidenboter en roomboter

Warme hoofdgerechten

 • Kalkoenfilet in sinaasappelsaus
 • Zalm in dille-saus
 • Aardappelgerecht
 • Seizoensgroenten
 • Verse salade

Dessert

 • Assortiment gebak
 • IJs met fruitsalade
 • Diverse kaassoorten met notenbrood

Ter afsluiting

 • Koffie en thee met bonbons