Groepsactiviteiten

In ééndrachtige samenwerking met organisaties zoals Pietersberg Actief, Rederij Stiphout en VVV Maastricht bieden wij u verschillende groepsarrangementen aan voor een aangenaam, actief en licht sportief verblijf op de Sint Pietersberg. 

Rondleidingen door het naastgelegen Grotten Zonneberg gaan via de VVV en boekt u zelf direct via maastrichtunderground.nl.

U kunt per boot naar ons toe komen via Rederij Stiphout. Boek de Rondvaart op de Maas en stap af bij de aanlegsteiger onderaan de berg. U kunt dan heerlijk genieten van een drankje, lunch, borrel, grotten rondleiding, of wijnproeverij en daarna uw rondvaart weer hervatten 1 of 2 of zelfs 3 uur later. Boek uw tickets via stiphout.nl.

In onze wijngaard, de oudste van Nederland, kunt u een rondleiding met proeverij boeken voor groepen vanaf 10 personen. Eventueel vergezeld door een potje pétanque en baret werpen. Voor het actuele aanbod verwijzen we u graag naar wijngaardslavante.nl.

Naast deze georganiseerde activiteiten biedt de berg mooie wandelpaden. Bij ons zijn wandelkaartjes en de speurtocht Het Raadsel van de Oehoe (kinder- en volwassenenversie) zo te krijgen. Het uitzichtpunt bij de ENCI groeve is zeker een bezoek waard, evenals de uitkijktoren van Hoeve Lichtenberg. Wilt u een flink stuk wandelen dan kunt u zelfs een rondje om de groeve maken. Op de website van Natuurmonumenten vindt u een actueel aanbod van activiteiten die zij organiseren op de berg, zoals een midzomerwandeling, halloween tocht en avondwandeling met de boswachter.