De faciliteiten

Buitengoed Slavante is een klein landgoed op de oosthelling van de Sint Pietersberg met zicht op de Maas en het Maasdal. Een slingerweg naar boven brengt u op de kleine parkeerplaats waar u het buitengoed al ziet liggen.

 

De Salon van Slavante
Het buitengoed beschikt over een prachtige ‘salon van Slavante’ uit 1846 en ziet er nog helemaal uit alsof die gisteren gebouwd is. De salon heeft 2 grote kroonluchters, een markante bar, een klein balkonnetje en beschikt over zo’n 80 zitplaatsen. De ‘salon’ kan naar wens flexibel ingedeeld worden met bijvoorbeeld dansvloer, sta-tafels, enz.

 

De Veranda van Slavante
Het overdekte deel voor het hoofdgebouw is de veranda. Hier zijn zo’n 30 zitplaatsen en u zit lekker buiten, maar in ieder geval overdekt en beschut tegen de wind. Een geweldige plaats met prachtig zicht op de mooie omgeving.

De Terrassen van Slavante
In de zomerse maanden, die bij ons duren vanaf april t/m de eerste week van november, zijn de verschillende terrassen van Slavante beschikbaar in de lommer van de mooie hoge bomen van het buitengoed. Wij hebben hier op warme dagen 150 zitplaatsen voor onze gasten.

 

De Serre van Slavante
De ‘serre van Slavante’ is een aparte locatie, verbonden met de ‘salon’. De serre beschikt over 40 zitplaatsen en een mooie gezellige bank tegen de prachtige mergelmuur. Van hieruit heeft u een geweldig uitzicht op de Maas en het Maasdal. De serre kan gemakkelijk separaat van de ‘salon van Slavante’ gebruikt worden en heeft ook nog zijn eigen terras met 60 zitplaatsen.

Het Terras van de Serre
Voor de serre ligt het eigen terras (dat enigszins verhoogd ligt t.o.v. de omgeving) en het telt 60 zitplaatsen (deels overdekt). Het biedt een geweldig uitzicht op de Maas en het Maasdal.

Het Kastanje Terras
Naast ‘t Meuleke (de draaimolen) en voor de muziekkiosk, ligt het Kastanje Terras. Hier kunt u gezellig zitten met een klein gezelschap in de schaduw van de kastanjebomen. Het terras telt 32 zitplaatsen, maar door de lange banken kunt u er ook met meer mensen terecht.

De Speeltuin
Tussen de hoge bomen, naast ons terras ligt een beschutte speeltuin met een wip, 2 schommels, een glijbaan, het huisje van Thor, 2 wipkippen en een boomstamparcours. Genoeg vertier voor de kleintjes terwijl u ze vanaf uw tafeltje in de gaten houdt. Daarnaast is er natuurlijk het beroemde Meuleke, waar heel Maastricht in z’n kindertijd rondjes op heeft gedraaid.

De Wijngaard van Slavante
Op het grondgebied van Slavante ligt de oudste wijngaard van Nederland. Wij kunnen hier voor u rondleidingen verzorgen met een wijnproeverij. Maar het is ook mogelijk om daar een lunch te gebruiken en verschillende (licht) sportieve activiteiten te doen. Zie voor meer informatie Wijngaard Slavante en voor de activiteiten Pietersberg Actief.

De Muziekkiosk
Links van het hoofdgebouw staat een muziekkiosk, waar op sommige zomerse dagen fanfares, koren en andere muziekgezelschappen hun klanken over het Maasdal strooien. Bij uitzonderlijke gelegenheid wordt soms ook op de kiosk een drankje en/of hapje geserveerd.

De Grottengidsen
Eveneens links van het hoofdgebouw is het lokaal van de grottengidsen. Als u nog geen kaartjes heeft voor de rondleiding door de mergelgrotten, dan kunt u die hier kopen. De rondleidingen in de grotten vertrekken telkens 10 minuten voor het volle uur en zie vooral de pagina Rondleiding Grotten voor alle details.